Zupa z gęsi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Tuszka z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kasza jęczmienna perłowa  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z gęsi
  1. 1. Tuszkę gęsi dokładnie czyścimy i płuczemy w wodzie.
  2. 2. Umyte i obrane warzywa kroimy w drobną kostkę.
  3. 3. Mięso i jarzyny wkładamy do dużego garnka i gotujemy w 2 litrach wody. Pod koniec gotowania doprawiamy kminkiem.
  4. 4. W międzyczasie gotujemy w 1/2 litra wody opłukane, suszone grzyby z pokrojoną cebulą. Gdy już będą miękkie, odcedzamy je z wywaru i drobno siekamy.
  5. 5. Przygotowane grzyby dodajemy wraz z wywarem, w którym się gotowały do rosołu z gęsi.
  6. 6. W tym samym czasie gotujemy kaszę w 1 litrze wody. Miękką kaszę ucieramy z masłem i ubijamy ze śmietaną na puszystą masę. Całość dodajemy do rosołu.
  7. 7. Zupę doprawiamy sokiem z cytryny. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia.
  8. 8. Danie podajemy posypane posiekanym koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:9.006