Ciasto jabłkowe

Ciasto jabłkowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
8
Średnia 3.5 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto jabłkowe
  1. 1. Margarynę roztapiamy w garnku i po lekkim przestudzeniu mieszamy ją z mąką, jajkiem, 125g cukru, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
    Margarynę roztapiamy w garnku i po lekkim przestudzeniu mieszamy ją z mąką, jajkiem, 125g cukru, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
  2. 2. Wyrabiamy dokładnie ciasto, po czym dzielimy je na dwie połówki.
  3. 3. Jedną z nich rozwałkowujemy i wykładamy nią formę do pieczenia.
  4. 4. Jabłka ścieramy na grubej tarce, mieszamy z bułką tartą i pozostałym cukrem.
  5. 5. Uzyskane nadzienie przenosimy na ciasto znajdujące się w formie.
  6. 6. Drugą połowę ciasta rozwałkowujemy i nakrywamy nią nadzienie.
  7. 7. Ciasto pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.247