Ciasto jabłkowe

Ciasto jabłkowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
8
Średnia 3.5 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto jabłkowe
  1. 1. Margarynę roztapiamy w garnku i po lekkim przestudzeniu mieszamy ją z mąką, jajkiem, 125g cukru, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
    Margarynę roztapiamy w garnku i po lekkim przestudzeniu mieszamy ją z mąką, jajkiem, 125g cukru, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
  2. 2. Wyrabiamy dokładnie ciasto, po czym dzielimy je na dwie połówki.
  3. 3. Jedną z nich rozwałkowujemy i wykładamy nią formę do pieczenia.
  4. 4. Jabłka ścieramy na grubej tarce, mieszamy z bułką tartą i pozostałym cukrem.
  5. 5. Uzyskane nadzienie przenosimy na ciasto znajdujące się w formie.
  6. 6. Drugą połowę ciasta rozwałkowujemy i nakrywamy nią nadzienie.
  7. 7. Ciasto pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
wh0cd76776 toradol online tetracycline
wh0cd685530 cymbalta ciprofloxacin 500 mg retin-a where can i buy vermox allopurinol medication ...
wh0cd289528 loratadine claritin Order Cheapest Allopurinol Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.657