Zupa grzybowa z grzankami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa grzybowa z grzankami
  1. 1. Jarzyny obieramy, myjemy, zalewamy wodą i gotujemy razem z grzybami i liściem laurowym. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie wywar przecedzamy.
  2. 2. Grzyby wyjmujemy, połowę z nich kroimy w paski i ponownie wrzucamy do wywaru. Resztę grzybów wykorzystujemy do przygotowania grzanek.
  3. 3. Na 20 g masła rumienimy mąkę, rozprowadzamy w małej ilości wywaru i łączymy z zupą. Doprawiamy do smaku solą, zagotowujemy.
  4. 4. Podłużną bułkę kroimy w czworokąty i odkrawamy z nich skórkę.
  5. 5. Ugotowane grzyby mielimy w maszynce, dodajemy podsmażoną na maśle cebulę i doprawiamy pieprzem. Dodajemy bułkę tartą, śmietanę i żółtko. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  6. 6. Przygotowaną masę nakładamy na plastry bułki, a wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Grzanki układamy na blasze wysmarowanej masłem.
  7. 7. Zapiekamy w piekarniku aż do zrumienienia. Podajemy je do zupy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.282