Zupa grzybowa z grzankami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa grzybowa z grzankami
  1. 1. Jarzyny obieramy, myjemy, zalewamy wodą i gotujemy razem z grzybami i liściem laurowym. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie wywar przecedzamy.
  2. 2. Grzyby wyjmujemy, połowę z nich kroimy w paski i ponownie wrzucamy do wywaru. Resztę grzybów wykorzystujemy do przygotowania grzanek.
  3. 3. Na 20 g masła rumienimy mąkę, rozprowadzamy w małej ilości wywaru i łączymy z zupą. Doprawiamy do smaku solą, zagotowujemy.
  4. 4. Podłużną bułkę kroimy w czworokąty i odkrawamy z nich skórkę.
  5. 5. Ugotowane grzyby mielimy w maszynce, dodajemy podsmażoną na maśle cebulę i doprawiamy pieprzem. Dodajemy bułkę tartą, śmietanę i żółtko. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  6. 6. Przygotowaną masę nakładamy na plastry bułki, a wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Grzanki układamy na blasze wysmarowanej masłem.
  7. 7. Zapiekamy w piekarniku aż do zrumienienia. Podajemy je do zupy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
wh0cd162269 hydrochlorothiazide 12.5 buy strattera buy stromectol online buy cafergot online cheap ...
wh0cd566558 albuterol inhaler no prescription albuterol inhaler lipitor adalat without ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.006