Ciasto owocowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Wiśnia  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Agrest  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto owocowe
  1. 1. Cukier oraz cukier waniliowy mieszamy mikserem z margaryną i żółtkami jaj.
  2. 2. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia przez sito i stopniowo dodajemy do masy z margaryny, nie przerywając miksowania.
  3. 3. Następnie dodajemy mleko i ubite na sztywną pianę białka jaj.
  4. 4. Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
  5. 5. Masę przelewamy do formy, a na jej wierzchu układamy owoce.
  6. 6. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.722