Kotlety z wołowiny i płatków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Płatki ryżowe  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z wołowiny i płatków
  1. 1. Płatki ryżowe mielimy i zalewamy gorącą wodą, dodajemy curry i sporządzamy ciasto.
  2. 2. Dzielimy je na części i robimy placki.
  3. 3. Na farsz: mielimy wołowinę bez kości na maszynce, cebulę kroimy w kostkę i razem podsmażamy na smalcu.
  4. 4. Po ostygnięciu masę przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rodzynki oraz posiekaną nać pietruszki. Wszystko mieszamy.
  5. 5. Gotowy farsz nakładamy na placki i formujemy podłużne kluski.
  6. 6. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek.
  7. 7. Potrawę podajemy z ziemniakami, surówkami i sosami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.943