Kotlety z wołowiny i płatków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Płatki ryżowe  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z wołowiny i płatków
  1. 1. Płatki ryżowe mielimy i zalewamy gorącą wodą, dodajemy curry i sporządzamy ciasto.
  2. 2. Dzielimy je na części i robimy placki.
  3. 3. Na farsz: mielimy wołowinę bez kości na maszynce, cebulę kroimy w kostkę i razem podsmażamy na smalcu.
  4. 4. Po ostygnięciu masę przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rodzynki oraz posiekaną nać pietruszki. Wszystko mieszamy.
  5. 5. Gotowy farsz nakładamy na placki i formujemy podłużne kluski.
  6. 6. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek.
  7. 7. Potrawę podajemy z ziemniakami, surówkami i sosami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.916