Kotlety z wołowiny i płatków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Płatki ryżowe  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z wołowiny i płatków
  1. 1. Płatki ryżowe mielimy i zalewamy gorącą wodą, dodajemy curry i sporządzamy ciasto.
  2. 2. Dzielimy je na części i robimy placki.
  3. 3. Na farsz: mielimy wołowinę bez kości na maszynce, cebulę kroimy w kostkę i razem podsmażamy na smalcu.
  4. 4. Po ostygnięciu masę przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rodzynki oraz posiekaną nać pietruszki. Wszystko mieszamy.
  5. 5. Gotowy farsz nakładamy na placki i formujemy podłużne kluski.
  6. 6. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek.
  7. 7. Potrawę podajemy z ziemniakami, surówkami i sosami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.319