Barszcz z uszkami po litewsku

Barszcz z uszkami po litewsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Kwasek cytrynowy / E-330  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz z uszkami po litewsku
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy, osuszamy, wkładamy do garnka razem z mięsem i suszonymi grzybami, wlewamy wodę i gotujemy rosół. Gdy mięso będzie już miękkie, odcedzamy rosół.
    Włoszczyznę dokładnie myjemy, osuszamy, wkładamy do garnka razem z mięsem i suszonymi grzybami, wlewamy wodę i gotujemy rosół. Gdy mięso będzie już miękkie, odcedzamy rosół.
  2. 2. Osobno gotujemy buraki w łupinach, studzimy, obieramy i trzemy na tarce. Starte buraki zakwaszamy kwaskiem cytrynowym, zalewamy rosołem i odstawiamy na 30 minut.
  3. 3. Wywar przecedzamy, dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną zmieszaną z wodą. Całość podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia.
  4. 4. Część ugotowanego mięsa (15 dkg) mielimy, dodajemy drobno posiekaną podsmażoną na maśle cebulę. Całą masę jeszcze raz mielimy w maszynce i podsmażamy na tłuszczu. Przyprawiamy pieprzem i szczyptą soli, dodajemy surowe jajko. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  5. 5. Z mąki, wody, jajka i szczypty soli zagniatamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy na cienki placek. Kroimy na kwadraty o boku 3cm.
  6. 6. Na każdy kawałek nakładamy porcję farszu. Ciasto zawijamy w trójkąty, sklejając dokładnie brzegi. Uszka wrzucamy na gotującą, osoloną wodę.
  7. 7. Gotujemy przez 3 minuty do momentu wypłynięcia. Uszka układamy na głębokich talerzach i zalewamy barszczem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.92