Barszcz z uszkami po litewsku

Barszcz z uszkami po litewsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Kwasek cytrynowy / E-330  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz z uszkami po litewsku
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy, osuszamy, wkładamy do garnka razem z mięsem i suszonymi grzybami, wlewamy wodę i gotujemy rosół. Gdy mięso będzie już miękkie, odcedzamy rosół.
    Włoszczyznę dokładnie myjemy, osuszamy, wkładamy do garnka razem z mięsem i suszonymi grzybami, wlewamy wodę i gotujemy rosół. Gdy mięso będzie już miękkie, odcedzamy rosół.
  2. 2. Osobno gotujemy buraki w łupinach, studzimy, obieramy i trzemy na tarce. Starte buraki zakwaszamy kwaskiem cytrynowym, zalewamy rosołem i odstawiamy na 30 minut.
  3. 3. Wywar przecedzamy, dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną zmieszaną z wodą. Całość podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia.
  4. 4. Część ugotowanego mięsa (15 dkg) mielimy, dodajemy drobno posiekaną podsmażoną na maśle cebulę. Całą masę jeszcze raz mielimy w maszynce i podsmażamy na tłuszczu. Przyprawiamy pieprzem i szczyptą soli, dodajemy surowe jajko. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  5. 5. Z mąki, wody, jajka i szczypty soli zagniatamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy na cienki placek. Kroimy na kwadraty o boku 3cm.
  6. 6. Na każdy kawałek nakładamy porcję farszu. Ciasto zawijamy w trójkąty, sklejając dokładnie brzegi. Uszka wrzucamy na gotującą, osoloną wodę.
  7. 7. Gotujemy przez 3 minuty do momentu wypłynięcia. Uszka układamy na głębokich talerzach i zalewamy barszczem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.752