Baranina Madras

Baranina Madras
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kardamon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina Madras
  1. 1. Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
    Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
  2. 2. W garnku rozgrzewamy masło i na nim obsmażamy mięso.
  3. 3. Następnie wyjmujemy je łyżką cedzakową i przekładamy na talerz.
  4. 4. Do garnka wkładamy cebulę oraz chilli i smażymy ją przez około 4 minuty, po czym dodajemy mięso, przecier pomidorowy, kardamon, imbir i całość dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
  5. 5. Następnie wlewamy sok z cytryny i dusimy przez kolejne 15 minut.
  6. 6. Gotujemy ryż na sypko, odcedzamy i przekładamy na talerz.
  7. 7. Pomidory i ogórki kroimy w plastry.
  8. 8. Baraninę podajemy na gorąco z ryżem i sałatką z pomidorów i ogórków. Na koniec przybieramy listkami bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd754266 acyclovir cream price nexium price
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.916