Baranina Madras

Baranina Madras
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kardamon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina Madras
  1. 1. Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
    Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
  2. 2. W garnku rozgrzewamy masło i na nim obsmażamy mięso.
  3. 3. Następnie wyjmujemy je łyżką cedzakową i przekładamy na talerz.
  4. 4. Do garnka wkładamy cebulę oraz chilli i smażymy ją przez około 4 minuty, po czym dodajemy mięso, przecier pomidorowy, kardamon, imbir i całość dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
  5. 5. Następnie wlewamy sok z cytryny i dusimy przez kolejne 15 minut.
  6. 6. Gotujemy ryż na sypko, odcedzamy i przekładamy na talerz.
  7. 7. Pomidory i ogórki kroimy w plastry.
  8. 8. Baraninę podajemy na gorąco z ryżem i sałatką z pomidorów i ogórków. Na koniec przybieramy listkami bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.045