Udziec jagnięcy pieczony

Udziec jagnięcy pieczony
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.75
8
Średnia 2.75 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec jagnięcy  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Udziec jagnięcy pieczony
  1. 1. Udziec jagnięcy oczyszczamy z błon i tłuszczu, po czym przyprawiamy solą, tymiankiem i majerankiem. Czosnek kroimy w paseczki i szpikujemy nim udziec.
    Udziec jagnięcy oczyszczamy z błon i tłuszczu, po czym przyprawiamy solą, tymiankiem i majerankiem. Czosnek kroimy w paseczki i szpikujemy nim udziec.
  2. 2. Mięso polewamy oliwą, przykrywamy z wierzchu folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 220°C przez 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 180°C. Pieczemy dalej przez około 120 minut. Gdy pieczeń jest prawie gotowa usuwamy folię i pozostawiamy w piekarniku, aby wierzch udźca się zarumienił.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.793