Cielęcina z sosem beszamelowym

Cielęcina z sosem beszamelowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.11
9
Średnia 3.11 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Smażone pieczarki z cebulą  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina z sosem beszamelowym
  1. 1. Umytą łopatkę cielęcą polewamy sokiem z cytryny i przyprawiamy papryką, oregano i rozmarynem.
    Umytą łopatkę cielęcą polewamy sokiem z cytryny i przyprawiamy papryką, oregano i rozmarynem.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso.
  3. 3. Podsmażone mięso przekładamy do brytfanny i przykrywamy folią aluminiową.
  4. 4. Mięso wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez około godzinę. W trakcie pieczenia często polewamy sosem spod pieczeni, a po 30 minutach usuwamy folię.
  5. 5. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy do niego mąkę i energicznie mieszamy.
  6. 6. Do spienionej mąki dodajemy mleko i gotujemy, cały czas mieszając aż zgęstnieje.
  7. 7. Pod koniec gotowania do sosu dodajemy starty ser i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  8. 8. Cielęcinę kroimy w plastry, układamy na półmisku i polewamy beszamelem. Podajemy z duszonymi pieczarkami i garnirujemy liśćmi selera.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.27