Cielęcina z sosem beszamelowym

Cielęcina z sosem beszamelowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.11
9
Średnia 3.11 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Smażone pieczarki z cebulą  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina z sosem beszamelowym
  1. 1. Umytą łopatkę cielęcą polewamy sokiem z cytryny i przyprawiamy papryką, oregano i rozmarynem.
    Umytą łopatkę cielęcą polewamy sokiem z cytryny i przyprawiamy papryką, oregano i rozmarynem.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso.
  3. 3. Podsmażone mięso przekładamy do brytfanny i przykrywamy folią aluminiową.
  4. 4. Mięso wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez około godzinę. W trakcie pieczenia często polewamy sosem spod pieczeni, a po 30 minutach usuwamy folię.
  5. 5. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy do niego mąkę i energicznie mieszamy.
  6. 6. Do spienionej mąki dodajemy mleko i gotujemy, cały czas mieszając aż zgęstnieje.
  7. 7. Pod koniec gotowania do sosu dodajemy starty ser i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  8. 8. Cielęcinę kroimy w plastry, układamy na półmisku i polewamy beszamelem. Podajemy z duszonymi pieczarkami i garnirujemy liśćmi selera.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
wh0cd750036 advair buy nolvadex more helpful hints valtrex pct nolvadex amoxicillin
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.744