Paszteciki drożdżowe z kapustą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Drożdże piekarskie  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki drożdżowe z kapustą
  1. 1. W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże i dodajemy połowę mąki.
  2. 2. Tak przygotowany rozczyn zostawiamy na około godzinę w ciepłym miejscu.
  3. 3. Kiedy objętość rozczynu zwiększy się dwukrotnie i zacznie lekko opadać, dodajemy cukier, sól, pozostałą mąkę i margarynę. Wyrabiamy ciasto o jednolitej konsystencji tak, aby odklejało się od rąk.
  4. 4. Ponownie odstawiamy je w ciepłe miejsce na około 2 godziny.
  5. 5. Po tym czasie ciasto wykładamy na blat wysypany mąką. Z ciasta formujemy kulki, rozwałkowujemy je na placki o grubości 1 cm.
  6. 6. Przygotowujemy farsz, kapustę drobno siekamy, zalewamy wrzątkiem, odcedzamy, polewamy zimną wodą, odciskamy i smażymy.
  7. 7. Dodajemy drobno posiekane jajko na twardo i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Na każdy z placków kładziemy farsz i łączymy brzegi.
  9. 9. Powierzchnię pasztecików smarujemy olejem, układamy w brytfannie w niewielkiej odległości od siebie i zostawiamy na kilkanaście minut w ciepłym miejscu.
  10. 10. Powierzchnię pasztecików smarujemy ubitym jajem i pieczemy przez 15 minut w piekarniku.
  11. 11. Upieczone paszteciki smarujemy roztopionym masłem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.738