Paszteciki drożdżowe z kapustą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Drożdże piekarskie  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki drożdżowe z kapustą
  1. 1. W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże i dodajemy połowę mąki.
  2. 2. Tak przygotowany rozczyn zostawiamy na około godzinę w ciepłym miejscu.
  3. 3. Kiedy objętość rozczynu zwiększy się dwukrotnie i zacznie lekko opadać, dodajemy cukier, sól, pozostałą mąkę i margarynę. Wyrabiamy ciasto o jednolitej konsystencji tak, aby odklejało się od rąk.
  4. 4. Ponownie odstawiamy je w ciepłe miejsce na około 2 godziny.
  5. 5. Po tym czasie ciasto wykładamy na blat wysypany mąką. Z ciasta formujemy kulki, rozwałkowujemy je na placki o grubości 1 cm.
  6. 6. Przygotowujemy farsz, kapustę drobno siekamy, zalewamy wrzątkiem, odcedzamy, polewamy zimną wodą, odciskamy i smażymy.
  7. 7. Dodajemy drobno posiekane jajko na twardo i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Na każdy z placków kładziemy farsz i łączymy brzegi.
  9. 9. Powierzchnię pasztecików smarujemy olejem, układamy w brytfannie w niewielkiej odległości od siebie i zostawiamy na kilkanaście minut w ciepłym miejscu.
  10. 10. Powierzchnię pasztecików smarujemy ubitym jajem i pieczemy przez 15 minut w piekarniku.
  11. 11. Upieczone paszteciki smarujemy roztopionym masłem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.636