Baranina orientalna

Baranina orientalna
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Jogurt  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina orientalna
  1. 1. Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
    Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
  2. 2. W garnku topimy masło i zrumieniamy na nim posiekaną cebulę.
  3. 3. Następnie wkładamy do tego samego garnka baraninę, zalewamy jogurtem i dusimy przez 5 minut.
  4. 4. Migdały, imbir, miętę, kolendrę, cynamon, pieprz, kminek, chilli i cukier miksujemy na jednolitą masę.
  5. 5. Pastę z przypraw wkładamy do rondla z mięsem i dusimy przez kolejne 5 minut.
  6. 6. Następnie rondel przykrywamy i wkładamy go do nagrzanego do 190°C piekarnika na około półtorej godziny (mięso powinno być bardzo miękkie).
  7. 7. Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy i wykładamy na talerz.
  8. 8. Paprykę i kapustę kroimy w cienkie paski.
  9. 9. Baraninę podawać na ciepło z ryżem i sałatką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina mleko i produkty mleczne orzechy warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.89