Baranina orientalna

Baranina orientalna
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Jogurt  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina orientalna
  1. 1. Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
    Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
  2. 2. W garnku topimy masło i zrumieniamy na nim posiekaną cebulę.
  3. 3. Następnie wkładamy do tego samego garnka baraninę, zalewamy jogurtem i dusimy przez 5 minut.
  4. 4. Migdały, imbir, miętę, kolendrę, cynamon, pieprz, kminek, chilli i cukier miksujemy na jednolitą masę.
  5. 5. Pastę z przypraw wkładamy do rondla z mięsem i dusimy przez kolejne 5 minut.
  6. 6. Następnie rondel przykrywamy i wkładamy go do nagrzanego do 190°C piekarnika na około półtorej godziny (mięso powinno być bardzo miękkie).
  7. 7. Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy i wykładamy na talerz.
  8. 8. Paprykę i kapustę kroimy w cienkie paski.
  9. 9. Baraninę podawać na ciepło z ryżem i sałatką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina mleko i produkty mleczne orzechy warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.35