Baranina orientalna

Baranina orientalna
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Jogurt  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina orientalna
  1. 1. Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
    Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
  2. 2. W garnku topimy masło i zrumieniamy na nim posiekaną cebulę.
  3. 3. Następnie wkładamy do tego samego garnka baraninę, zalewamy jogurtem i dusimy przez 5 minut.
  4. 4. Migdały, imbir, miętę, kolendrę, cynamon, pieprz, kminek, chilli i cukier miksujemy na jednolitą masę.
  5. 5. Pastę z przypraw wkładamy do rondla z mięsem i dusimy przez kolejne 5 minut.
  6. 6. Następnie rondel przykrywamy i wkładamy go do nagrzanego do 190°C piekarnika na około półtorej godziny (mięso powinno być bardzo miękkie).
  7. 7. Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy i wykładamy na talerz.
  8. 8. Paprykę i kapustę kroimy w cienkie paski.
  9. 9. Baraninę podawać na ciepło z ryżem i sałatką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina mleko i produkty mleczne orzechy warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.181