Burritos

Burritos
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rostbef wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Fasola czerwona z puszki  g  x  kcal =  kcal
Sałata strzępiasta  g  x  kcal =  kcal
Ser chedar / Cheddar  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Tortillas  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Burritos
  1. 1. Umyte i osuszone mięso nacieramy pieprzem cayenne, czarnym pieprzem, solą i ostrą papryką w proszku.
    Umyte i osuszone mięso nacieramy pieprzem cayenne, czarnym pieprzem, solą i ostrą papryką w proszku.
  2. 2. Rostbef szczelnie owijamy folią.
  3. 3. Po dwóch godzinach marynowania posiekane mięso wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do miękkości.
  4. 4. Przekładamy mięso do żaroodpornego naczynia.
  5. 5. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu rumienimy czosnek, pokrojone w piórka cebule i oczyszczone z nasion, posiekane w kostkę chilli.
  6. 6. Dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory oraz odsączoną z zalewy czerwoną fasolę.
  7. 7. Powstałym sosem zalewamy mięso.
  8. 8. Całość dokładnie mieszamy i zapiekamy przez 20 minut w rozgrzanym do 200ºC piekarniku.
  9. 9. Do gotowego farszu dodajemy opłukaną sałatę.
  10. 10. Przygotowane wcześniej i usmażone tortille napełniamy nadzieniem, zwijamy i posypujemy startym Cheddarem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia meksykańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.957