Burritos

Burritos
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rostbef wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Fasola czerwona z puszki  g  x  kcal =  kcal
Sałata strzępiasta  g  x  kcal =  kcal
Ser chedar / Cheddar  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Tortillas  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Burritos
  1. 1. Umyte i osuszone mięso nacieramy pieprzem cayenne, czarnym pieprzem, solą i ostrą papryką w proszku.
    Umyte i osuszone mięso nacieramy pieprzem cayenne, czarnym pieprzem, solą i ostrą papryką w proszku.
  2. 2. Rostbef szczelnie owijamy folią.
  3. 3. Po dwóch godzinach marynowania posiekane mięso wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do miękkości.
  4. 4. Przekładamy mięso do żaroodpornego naczynia.
  5. 5. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu rumienimy czosnek, pokrojone w piórka cebule i oczyszczone z nasion, posiekane w kostkę chilli.
  6. 6. Dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory oraz odsączoną z zalewy czerwoną fasolę.
  7. 7. Powstałym sosem zalewamy mięso.
  8. 8. Całość dokładnie mieszamy i zapiekamy przez 20 minut w rozgrzanym do 200ºC piekarniku.
  9. 9. Do gotowego farszu dodajemy opłukaną sałatę.
  10. 10. Przygotowane wcześniej i usmażone tortille napełniamy nadzieniem, zwijamy i posypujemy startym Cheddarem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia meksykańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.794