Przystawka z bakłażanów i papryki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Olej z pestek winogron  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przystawka z bakłażanów i papryki
  1. 1. Warzywa myjemy, osuszamy i układamy na folii aluminiowej.
  2. 2. Wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika.
  3. 3. Zapiekamy do momentu, aż skórka ściemnieje, po czym wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.
  4. 4. Z warzyw zdejmujemy skórkę i usuwamy gniazda nasienne.
  5. 5. Tak przygotowane jarzyny siekamy i ucieramy na jednolitą masę.
  6. 6. Ząbki czosnku rozgniatamy w moździerzu, wyciskamy cytrynę i całość dodajemy do jarzyn.
  7. 7. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  8. 8. Olej dodajemy w takiej ilości, jaką zdołają wchłonąć warzywa.
  9. 9. Na koniec przekładamy masę do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.
  10. 10. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 do 3 godzin, a przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.735