Przystawka z bakłażanów i papryki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Olej z pestek winogron  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przystawka z bakłażanów i papryki
  1. 1. Warzywa myjemy, osuszamy i układamy na folii aluminiowej.
  2. 2. Wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika.
  3. 3. Zapiekamy do momentu, aż skórka ściemnieje, po czym wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.
  4. 4. Z warzyw zdejmujemy skórkę i usuwamy gniazda nasienne.
  5. 5. Tak przygotowane jarzyny siekamy i ucieramy na jednolitą masę.
  6. 6. Ząbki czosnku rozgniatamy w moździerzu, wyciskamy cytrynę i całość dodajemy do jarzyn.
  7. 7. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  8. 8. Olej dodajemy w takiej ilości, jaką zdołają wchłonąć warzywa.
  9. 9. Na koniec przekładamy masę do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.
  10. 10. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 do 3 godzin, a przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.904