Dynia z pigwą na słodko

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Pigwa  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dynia z pigwą na słodko
  1. 1. Dynię myjemy, obieramy, wyjmujemy z niej pestki i kroimy w kostkę.
  2. 2. Wrzucamy dynię i nie obrane pigwy do niewielkiej ilości gotującej się wody i gotujemy około 10 minut.
  3. 3. Wyjmujemy z wody.
  4. 4. Pigwę obieramy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy.
  5. 5. Pigwę i dynię miksujemy w blenderze.
  6. 6. Dodajemy miód i połowę migdałów.
  7. 7. Dodajemy oliwę.
  8. 8. Wykładamy mus na talerzyki i dekorujemy migdałami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.892