Dynia z pigwą na słodko

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Pigwa  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dynia z pigwą na słodko
  1. 1. Dynię myjemy, obieramy, wyjmujemy z niej pestki i kroimy w kostkę.
  2. 2. Wrzucamy dynię i nie obrane pigwy do niewielkiej ilości gotującej się wody i gotujemy około 10 minut.
  3. 3. Wyjmujemy z wody.
  4. 4. Pigwę obieramy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy.
  5. 5. Pigwę i dynię miksujemy w blenderze.
  6. 6. Dodajemy miód i połowę migdałów.
  7. 7. Dodajemy oliwę.
  8. 8. Wykładamy mus na talerzyki i dekorujemy migdałami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.161