Pieczeń z dzika w sosie z róży

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mięso z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Półsłodkie  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Konfitura różana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z dzika w sosie z róży
  1. 1. Mieszamy białe wytrawne wino, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, imbir, skórkę z cytryny, rozgniecione ząbki czosnku i posiekaną cebulę. Wszystko zagotowujemy i studzimy.
  2. 2. Mięso z dzika myjemy, układamy w garnku, zalewamy przestudzoną marynatą i pozostawiamy 4-5 dni w chłodnym miejscu. Podczas marynowania często obracamy.
  3. 3. Po wyjęciu z marynaty mięso płuczemy, osuszamy i nacieramy solą i pieprzem.
  4. 4. Owijamy mięso cienkimi plasterkami słoniny i obsmażamy na smalcu.
  5. 5. Podsmażone mięso przekładamy do rondla, obkładamy wszystkimi składnikami marynaty i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 2 godziny, często polewając marynatą.
  6. 6. Miękką pieczeń kroimy w ukośne plastry, przekładamy na żaroodporny półmisek i pozostawiamy w ciepłym miejscu.
  7. 7. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, rozprowadzamy ją rosołem, mieszamy z sosem spod pieczeni i przecieramy.
  8. 8. Dodajemy konfiturę z róży, kieliszek białego półsłodkiego wina i mieszamy.
  9. 9. Gotowym sosem polewamy pieczeń i wstawiamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
wh0cd423547 anafranil fluoxetine example wellbutrin amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.127