Piernik z chałwą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Chałwa  g  x   kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal = 0 kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik z chałwą
  1. 1. Ucieramy cukier, powidła, cynamon, jajka ,wanilię, sodę i roztartą chałwę.
  2. 2. Całość mieszamy, aby powstała jednolita masa, na koniec dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto.
  3. 3. Rozwałkowujemy i przekładamy na posmarowaną masłem formę.
  4. 4. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC przez około 60 minut
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd487469 yasmin buy propecia where can i buy albendazole atenolol chlorthalidone buy motilium
wh0cd144931 tenormin acomplia 20mg rimonabant ebaylevaquin zithromax
wh0cd583364 prazosin for ptsd
wh0cd455504 buy phenergan adalat online lisinopril nolvadex antabuse
wh0cd423536 cheap omnicef
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.909