Pierogi rybne

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy wędzony  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi rybne
  1. 1. Z marchwi, pietruszki, selera, kapusty i pora przygotowujemy wywar, na którym gotujemy filety rybne.
  2. 2. Cebulę rumienimy na boczku i razem z ugotowanymi filetami mielimy w maszynce.
  3. 3. Do powstałej masy dodajemy jedno żółtko, pokrojoną drobno nać pietruszki i sól.
  4. 4. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy i mieszamy.
  5. 5. Z mąki, jednego jaja i wody ugniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wycinamy kwadraty.
  6. 6. Na kwadraty nakładamy farsz, po czym je zlepiamy.
  7. 7. Pierogi wrzucamy do osolonej, wrzącej wody. Kiedy wypłyną, gotujemy jeszcze 3-4 minuty i odcedzamy.
  8. 8. Przed podaniem polewamy je tłuszczem zmieszanym z zarumienioną bułką tartą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.85