Baranina z warzywami

Baranina z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka  g  x  kcal = 0 kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina z warzywami
  1. 1. Baraninę myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i drobno kroimy.
    Baraninę myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i drobno kroimy.
  2. 2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, zgrubienia i kroimy w kostkę.
  3. 3. W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy paprykę i smażymy przez półtorej minuty.
  4. 4. Wyjmujemy paprykę łyżką cedzakową i odsączamy z tłuszczu.
  5. 5. Do garnka dolewamy olej i wkładamy posiekaną cebulę, smażymy na złoty kolor.
  6. 6. Wsypujemy sól, pieprz, kminek, cynamon i chilli, smażymy przez 2 minuty.
  7. 7. Dodajemy mięso, paprykę i smażymy około 30 minut.
  8. 8. Podajemy na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia grecka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.987