Leszcz w galarecie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.2
5
Średnia 3.2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Leszcz  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Leszcz w galarecie
  1. 1. Żelatynę rozpuszczamy w 3/4 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstawiamy na pół godziny.
  2. 2. Rybę nie filetowaną oczyszczamy z łusek, patroszymy, odcinamy głowę i płetwy. Kroimy w dzwonka i dobrze myjemy.
  3. 3. Następnie obieramy marchew, pietruszkę i cebulę. Wlewamy wodę do garnka i dodajemy do niej jarzyny, głowę i płetwy ryby. Szybko doprowadzamy wywar do wrzenia, po czym przykrywamy i gotujemy przez pół godziny. Z wywaru wyjmujemy głowę i płetwy, a wkładamy mięso. Gotujemy przez około 20 minut.
  4. 4. Następnie delikatnie wyjmujemy kawałki ryby, marchew i pietruszkę. Wywar przecedzamy przez gazę i dodajemy przygotowaną wcześniej żelatynę. Mieszamy intensywnie do momentu rozpuszczenia. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Tak przygotowaną galaretę chłodzimy.
  5. 5. W tym czasie kroimy marchew i pietruszkę w plastry.
  6. 6. Rybę przekładamy na półmiski i dekorujemy plastrami jarzyn oraz ugotowanymi na twardo jajkami. Zalewamy galaretą. Gdy zacznie tężeć możemy dodać listki pietruszki oraz paseczki papryki na wierzch każdego kawałka ryby.
  7. 7. Na koniec półmiski wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galarety.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.211