Sałatka selerowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka selerowa
  1. 1. Seler gotujemy w całości ze skórką. Pozostawiamy do wystygnięcia, po czym obieramy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Jajko gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę.
  3. 3. Rodzynki moczymy w zimnej wodzie przez godzinę i dokładnie odcedzamy.
  4. 4. Cebulę obieramy i siekamy.
  5. 5. Jabłko obieramy i trzemy na tarce z grubymi oczkami.
  6. 6. Wszystkie składniki przenosimy do salaterki, po czym polewamy jogurtem. Doprawiamy chrzanem, solą i pieprzem według uznania.
  7. 7.  Całość dokładnie mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.739