Ciszka po kaszubsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciszka po kaszubsku
  1. 1. Kaszę gotujemy na sypko tak, aby była trochę twarda.
  2. 2. Ziemniaki i 1 cebulę ścieramy na tarce, po czym dodajemy je do kaszy i masę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy, a następnie nakładamy do przygotowanych wcześniej woreczków płóciennych o średnicy 10 cm.
  4. 4. Woreczki zawiązujemy, wkładamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy przez 30 minut.
  5. 5. Po upływie tego czasu wyjmujemy je i zanurzamy na 5 minut w zimnej wodzie.
  6. 6. Następnie ciszki wyjmujemy z woreczków i przekładamy na półmisek.
  7. 7. Pokrojoną w kostkę słoninę stapiamy na patelni i dusimy z pokrojoną w półkrążki cebulą.
  8. 8. Na końcu ciszki kroimy w plastry i obsmażamy na słoninie z cebulą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Pomorza i Kaszubów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: kasza wieprzowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.612