Sałatka wiosenna z fetą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Ser Feta  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka wiosenna z fetą
  1. 1. Wszystkie warzywa myjemy.
  2. 2. Paprykę kroimy w wąskie paseczki.
  3. 3. Ogórki ze skórką kroimy w pół-plasterki.
  4. 4. Pomidory kroimy w ósemki.
  5. 5. Cebulę obieramy z łupiny, dzielimy na pół i kroimy w cienkie paseczki.
  6. 6. Przyrządzamy sos. W tym celu wlewamy do słoika ocet i olej, doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Słoik szczelnie zakręcamy i mieszamy wszystkie składniki.
  7. 7. Pokrojone warzywa przekładamy do salaterki i dodajemy pokrojony w kostkę ser feta.
  8. 8. Sałatkę polewamy sosem i umieszczamy w lodówce na około godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch
Kuchnie świata: kuchnia grecka
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.113