Pieczeń z dzika po mazursku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z dzika po mazursku
  1. 1. Udziec myjemy, usuwamy ścięgna, rozbijamy tłuczkiem, zalewamy marynatą i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny.
  2. 2. Po upływie wymaganego czasu mięso osuszamy, nacieramy przyprawami i oprószamy mąką.
  3. 3. Rumienimy mięso na silnie rozgrzanym tłuszczu, skrapiamy winem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
  4. 4. Pod koniec duszenia wlewamy śmietanę i dodajemy starty chleb razowy.
  5. 5. Miękkie mięso kroimy na porcje, w poprzek włókien.
  6. 6. Pokrojone mięso ponownie wkładamy do naczynia i polewamy je sosem z duszenia. Dusimy jeszcze przez kilka minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.8