Zapiekanka z ryżem na ostro

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż długoziarnisty  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Papryka konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z ryżem na ostro
  1. 1. Rozgrzewamy piekarnik do około 160°C.
  2. 2. Ryż gotujemy na sypko i studzimy.
  3. 3. Przekładamy do miski i dodajemy pokrojoną paprykę.
  4. 4. Smarujemy masłem małe naczynie żaroodporne i układamy w nim ryż z papryką.
  5. 5. Jaja ubijamy z mlekiem.
  6. 6. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  7. 7. Mieszamy i wylewamy na ryż.
  8. 8. Wierzch zapiekanki posypujemy startym żółtym serem.
  9. 9. Pieczemy przez około 35 minut aż ser się zapiecze.
  10. 10. Zapiekankę podajemy pokrojoną w kwadraty i udekorowaną szczypiorkiem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.485