Zapiekanka z ryżem na ostro

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż długoziarnisty  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Papryka konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z ryżem na ostro
  1. 1. Rozgrzewamy piekarnik do około 160°C.
  2. 2. Ryż gotujemy na sypko i studzimy.
  3. 3. Przekładamy do miski i dodajemy pokrojoną paprykę.
  4. 4. Smarujemy masłem małe naczynie żaroodporne i układamy w nim ryż z papryką.
  5. 5. Jaja ubijamy z mlekiem.
  6. 6. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  7. 7. Mieszamy i wylewamy na ryż.
  8. 8. Wierzch zapiekanki posypujemy startym żółtym serem.
  9. 9. Pieczemy przez około 35 minut aż ser się zapiecze.
  10. 10. Zapiekankę podajemy pokrojoną w kwadraty i udekorowaną szczypiorkiem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.888