Risotto z bobu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bób  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Ser Pecorino Romano  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Risotto z bobu
  1. 1. Wrzuć bób do bulionu, gotuj przez około 3 minuty i odcedź.
  2. 2. Na patelni rozpuść masło i podsmaż posiekaną cebulę i boczek.
  3. 3. Do boczku i cebuli dodaj zmiażdżony czosnek i podsmażaj przez minutę.
  4. 4. W pozostałym bulionie ugotuj ryż.
  5. 5. Dodaj do niego podsmażony boczek wraz z całym masłem.
  6. 6. Dodaj wino i mieszaj aż do momentu wchłonięcia. Ryż nie może się rozpaść.
  7. 7. Zmieszaj ryż z połową porcji bobu.
  8. 8. Nakładaj na talerze. Każdą porcję posyp pozostałym bobem i startym serem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.696