Sałatka z kiełkami lucerny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Kiełki lucerna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z kiełkami lucerny
  1. 1. Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki.
  2. 2. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i cukru. Gdy zacznie wrzeć wkładamy do niej części brokułu. Gotujemy przez 5 minut, po czym odcedzamy i studzimy. Brokuł powinien być twardy.
  3. 3. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki.
  4. 4. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
  5. 5. Szczypiorek myjemy i siekamy.
  6. 6. Przygotowane składniki wraz z kiełkami wkładamy do salaterki i polewamy olejem.
  7. 7. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Sałatkę wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem dekorujemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.754