Sałatka z kiełkami lucerny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Kiełki lucerna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z kiełkami lucerny
  1. 1. Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki.
  2. 2. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i cukru. Gdy zacznie wrzeć wkładamy do niej części brokułu. Gotujemy przez 5 minut, po czym odcedzamy i studzimy. Brokuł powinien być twardy.
  3. 3. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki.
  4. 4. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
  5. 5. Szczypiorek myjemy i siekamy.
  6. 6. Przygotowane składniki wraz z kiełkami wkładamy do salaterki i polewamy olejem.
  7. 7. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Sałatkę wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem dekorujemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
wh0cd587259 sildenafil 50 order amoxil online bentyl plendil albenza lipitor ventolin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.74