Ciasto marcepanowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza manna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Olej migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto marcepanowe
  1. 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
  2. 2. Delikatnie łączymy pianę z mąką, kakao i proszkiem do pieczenia.
  3. 3. Wymieszaną masę przelewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180ºC.
  4. 4. W międzyczasie w misce mieszamy dokładnie cukier puder, kaszę manną, olejek migdałowy, wódkę oraz masło, aż do uzyskania jednolitej masy.
  5. 5. Tak przygotowana masę przykrywamy folią i pozostawiamy na noc w lodówce.
  6. 6. Następnego dnia masę rozwałkowujemy i nakładamy ją na biszkopt.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.803