Ciasto z kremem ananasowym

Ciasto z kremem ananasowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kisiel wiśniowy  g  x   kcal =  kcal
Budyń mleczny  g  x   kcal =  kcal
Sok z ananasa  g  x   kcal =  kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z kremem ananasowym
  1. 1. Aby przyrządzić biszkopt, ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy do nich cukier i żółtka.
    Aby przyrządzić biszkopt, ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy do nich cukier i żółtka.
  2. 2. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. 3. Wszystkie składniki dokładnie łączymy, dodajemy kisiel wiśniowy i przelewamy całość do wysmarowanej tłuszczem blachy.
  4. 4. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 25 minut.
  5. 5. Po wyjęciu i ostudzeniu, kroimy go wzdłuż na pół.
  6. 6. Na soku z ananasów gotujemy budyń śmietankowy.
  7. 7. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Następnie dodajemy do niej śmietanę, zimny budyń i kawałki ananasa.
  8. 8. Wszystko razem łączymy i tak przygotowaną masą przekładamy biszkopt.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.677