Szynka wieprzowa peklowana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szynka wieprzowa peklowana
  1. 1. Mięso peklujemy i przygotowujemy zalewę z octu, wina, liści laurowy, rozmarynu, jałowca, majeranku, pieprzu, soli i cukru.
  2. 2. Mięso pozostawiamy w zalewie przez 7 dni, w chłodnym miejscu.
  3. 3. Następnie szynkę wyjmujemy oraz parzymy w gotującej się wodzie.
  4. 4. Szynkę przekładamy do zalewy z wina i bulionu.
  5. 5. Na sam koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.772