Galaretka brzoskwiniowa

Galaretka brzoskwiniowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Brzoskwinia  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Galaretka brzoskwiniowa
  1. 1. Brzoskwinie myjemy, rozcinamy na połówki i usuwamy pestki. Nie obieramy ich ze skórek.
    Brzoskwinie myjemy, rozcinamy na połówki i usuwamy pestki. Nie obieramy ich ze skórek.
  2. 2. Kroimy je na drobne kawałki i gotujemy z 200ml wody, aż zmiękną.
  3. 3. Rozgotowane brzoskwinie przecieramy przez sito z bardzo drobnymi oczkami.
  4. 4. Dodajemy do nich cukier i żelatynę rozpuszczoną w pozostałej ilości wody.
  5. 5. Gotujemy ciągle mieszając, przez około 3-4 minuty.
  6. 6. Gotową galaretkę przekładamy do salaterek i odstawiamy do ostygnięcia. Możemy również przechowywać ją w słoikach.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.992