Galaretka brzoskwiniowa

Galaretka brzoskwiniowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Brzoskwinia  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Galaretka brzoskwiniowa
  1. 1. Brzoskwinie myjemy, rozcinamy na połówki i usuwamy pestki. Nie obieramy ich ze skórek.
    Brzoskwinie myjemy, rozcinamy na połówki i usuwamy pestki. Nie obieramy ich ze skórek.
  2. 2. Kroimy je na drobne kawałki i gotujemy z 200ml wody, aż zmiękną.
  3. 3. Rozgotowane brzoskwinie przecieramy przez sito z bardzo drobnymi oczkami.
  4. 4. Dodajemy do nich cukier i żelatynę rozpuszczoną w pozostałej ilości wody.
  5. 5. Gotujemy ciągle mieszając, przez około 3-4 minuty.
  6. 6. Gotową galaretkę przekładamy do salaterek i odstawiamy do ostygnięcia. Możemy również przechowywać ją w słoikach.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.359