Pyszne babeczki nadziewane migdałami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 30%  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kardamon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pyszne babeczki nadziewane migdałami
  1. 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z masłem.
  2. 2. Dodajemy cukier, kardamon, 2 jaja, 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki mąki oraz sól i całość mieszamy.
  3. 3. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
  4. 4. Następnie dodajemy do ciasta proszek do pieczenia i pozostałą mąkę.
  5. 5. Ugniatamy całość na jednolitą masę, po czym dzielimy na małe kawałki, formujemy z nich babeczki i pozostawiamy na około 40 minut do ponownego wyrośnięcia.
  6. 6. Po upływie tego czasu pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 250ºC przez około 10 minut.
  7. 7. Gdy ostygną, kroimy każdą babeczkę na pół i wydrążamy łyżeczką w każdej z nich miejsce na krem.
  8. 8. Mieszamy bardzo drobno posiekane migdały z ubitą śmietaną, pozostałymi jajkami i mlekiem.
  9. 9. Wydrążoną połówkę napełniamy tak przygotowanym kremem i przykrywamy drugą połówką.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.596