Pyszne babeczki nadziewane migdałami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 30%  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kardamon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pyszne babeczki nadziewane migdałami
  1. 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z masłem.
  2. 2. Dodajemy cukier, kardamon, 2 jaja, 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki mąki oraz sól i całość mieszamy.
  3. 3. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
  4. 4. Następnie dodajemy do ciasta proszek do pieczenia i pozostałą mąkę.
  5. 5. Ugniatamy całość na jednolitą masę, po czym dzielimy na małe kawałki, formujemy z nich babeczki i pozostawiamy na około 40 minut do ponownego wyrośnięcia.
  6. 6. Po upływie tego czasu pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 250ºC przez około 10 minut.
  7. 7. Gdy ostygną, kroimy każdą babeczkę na pół i wydrążamy łyżeczką w każdej z nich miejsce na krem.
  8. 8. Mieszamy bardzo drobno posiekane migdały z ubitą śmietaną, pozostałymi jajkami i mlekiem.
  9. 9. Wydrążoną połówkę napełniamy tak przygotowanym kremem i przykrywamy drugą połówką.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.503