Ptysie z bitą śmietaną

Ptysie z bitą śmietaną
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Bita śmietana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ptysie z bitą śmietaną
  1. 1. Zagotowujemy szklankę wody z masłem i szczyptą soli.
    Zagotowujemy szklankę wody z masłem i szczyptą soli.
  2. 2. Wrzącą masę zestawiamy z ognia.
  3. 3. Wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką.
  4. 4. Ponownie gotujemy ciasto, cały czas mieszając, do momentu, aż ciasto zbije się w kulę.
  5. 5. Zestawiamy z ognia i od razu wbijamy 1 jajko.
  6. 6. Całość miksujemy i studzimy.
  7. 7. Po kolei dodajemy pozostałe jaja.
  8. 8. Całość dokładnie mieszamy, dzielimy na małe kulki.
  9. 9. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez 20-30 minut.
  10. 10. Każdego ptysia kroimy w poprzek na pół, przekładamy bitą śmietanę i łączymy obie połówki.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.031