Cielęcina pieczona

Cielęcina pieczona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Czosnek w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina pieczona
  1. 1. Cielęcinę płuczemy pod bieżącą, zimną wodą i oddzielamy kości.
    Cielęcinę płuczemy pod bieżącą, zimną wodą i oddzielamy kości.
  2. 2. Mięso nacieramy solą i roztartym czosnkiem. Następnie zwijamy je i związujemy sznurkiem lub nitką.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy na nim cielęcinę.
  4. 4. Podsmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika.
  5. 5. Pieczemy przez godzinę w temperaturze około 200°C. W trakcie pieczenia, co kilka, kilkanaście minut polewamy mięso sosem spod pieczeni lub odrobiną przegotowanej wody.
  6. 6. Przed podaniem usuwamy sznurek.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Gdzie to kupić!??!?!?!?!?!?!?!?!?
Co Wy to gadacie o tych pestkach z dyni? "100g pestek z dyni zawiera 262 mg (ekwiwalentu jonów ...
Odnośnie majonezu: ten sklepowy jest przeważnie robiony z jajek przemysłowych w formie proszku, ...
Bardzo dziękuję pomogło :)
warto pamietac ze po podgrzaniu do mniej wiecej 40 stopni, miod zachowuje swoje wlasciwosci ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.225