Dżem śliwkowy

Dżem śliwkowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Węgierka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dżem śliwkowy
  1. 1. Owoce na dżem powinny być dojrzałe, świeże, bez uszkodzeń na powierzchni skórki.
    Owoce na dżem powinny być dojrzałe, świeże, bez uszkodzeń na powierzchni skórki.
  2. 2. Umyte śliwki kroimy na pół i usuwamy pestkę.
  3. 3. Następnie owoce zasypujemy cukrem.
  4. 4. Pozostawiamy na 4 godziny, od czasu do czasu mieszając.
  5. 5. Po tym czasie przekładamy do rondla i smażymy około 40 minut. Mieszając należy uważać, by nie rozgnieść wszystkich śliwek.
  6. 6. Dżem jest gotowy, gdy masa zgęstnieje. Można to sprawdzić przenosząc kroplę na spodek. Jeśli skrzepnie oznacza to, że dżem jest gotowy.
  7. 7. Gotowy dżem nakładamy do słoików, zakręcamy i stawiamy dnem do góry.
  8. 8. Gdy dżem wystygnie przechowujemy go w suchymi, chłodnym i zacienionym miejscu
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.475