Kotlet z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Comber z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Masło ze szczypiorkiem  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Szałwia  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlet z sarny
  1. 1. Comber z sarny oczyszczamy z błon i dokładnie myjemy.
  2. 2. Goździki i ziele angielskie rozcieramy w moździerzu.
  3. 3. Przyprawy mieszamy razem i nacieramy nimi mięso.
  4. 4. Przekładamy sarninę do małej miski, zalewamy winem, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 48 godzin.
  5. 5. Zamarynowane mięso kroimy na porcje i rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa.
  6. 6. Każdego kotleta obtaczamy w mące i smażymy na smalcu na rumiany kolor po obu stronach.
  7. 7. Usmażone kotlety wykładamy na półmisek.
  8. 8. Wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy nim kotlety.
  9. 9. Na każdym kotlecie kładziemy kawałek masła szczypiorkowego.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Marynowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.992