Kotlet z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Comber z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Masło ze szczypiorkiem  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Szałwia  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlet z sarny
  1. 1. Comber z sarny oczyszczamy z błon i dokładnie myjemy.
  2. 2. Goździki i ziele angielskie rozcieramy w moździerzu.
  3. 3. Przyprawy mieszamy razem i nacieramy nimi mięso.
  4. 4. Przekładamy sarninę do małej miski, zalewamy winem, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 48 godzin.
  5. 5. Zamarynowane mięso kroimy na porcje i rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa.
  6. 6. Każdego kotleta obtaczamy w mące i smażymy na smalcu na rumiany kolor po obu stronach.
  7. 7. Usmażone kotlety wykładamy na półmisek.
  8. 8. Wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy nim kotlety.
  9. 9. Na każdym kotlecie kładziemy kawałek masła szczypiorkowego.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Marynowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.805