Marmolada jabłkowa ze śliwkami

Marmolada jabłkowa ze śliwkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwka  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marmolada jabłkowa ze śliwkami
  1. 1. Gotujemy oddzielnie śliwki bez pestek i osobno dość drobno poszatkowane jabłka bez łupin, z dodatkiem małej ilości wody.
    Gotujemy oddzielnie śliwki bez pestek i osobno dość drobno poszatkowane jabłka bez łupin, z dodatkiem małej ilości wody.
  2. 2. Miękkie owoce przecieramy przez sito i dodajemy cukier.
  3. 3. Całość gotujemy wolno, często mieszając tak, aby masa nie przywarła do dna.
  4. 4. Gotowa marmolada powinna mieć kolor ciemno czerwony.
  5. 5. Gdy będzie odpowiednio gęsta przekładamy ją do słoików.
  6. 6. Gotowe słoiki wstawiamy do wrzącej wody i pozostawiamy na kilka minut.
  7. 7. Po schłodzeniu odstawiamy w suche i chłodne miejsce.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.604