Zapiekanka z baraniny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Górka barania  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion wołowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z baraniny
  1. 1. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na porcje, przyprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Warzywa obieramy i kroimy w plasterki.
  3. 3. Ziemniaki doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  4. 4. Na patelni rozpuszczamy połowę masła. Przyrumieniamy na nim każdy kawałek mięsa z obu stron.
  5. 5. Ziemniaki i cebulę dzielimy na dwie części.
  6. 6. Namaczamy garnek rzymski.
  7. 7. Układamy w nim warstwę ziemniaków.
  8. 8. Na nich kładziemy warstwę cebuli, a następnie warstwę mięsa.
  9. 9. Na mięsie układamy pozostałą cebulę i ziemniaki.
  10. 10. Na wierzchu układamy cienkie plasterki masła, całość zalewamy bulionem.
  11. 11. Garnek rzymski przykrywamy pokrywką i wstawiamy do zimnego piekarnika, co zapobiegnie pęknięciu naczynia.
  12. 12. Piekarnik nagrzewamy do 250°C
  13. 13. Zapiekankę pieczemy przez około 1,5 godziny (czas zależy od odmiany użytych ziemniaków).
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina ziemniaki
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.721