Piernik miodowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sok z pomarańczy  g  x   kcal =  kcal
Płatki migdałowe  g  x   kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik miodowy
  1. 1. Goździki i ziele angielskie rozcieramy w moździerzu na proszek.
  2. 2. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy.
  3. 3. Na małym ogniu podgrzewamy miód, cukier, olej oraz sok pomarańczowy.
  4. 4. Następnie na samym środku mąki robimy dołek, wlewamy do niego masę z miodu i mieszamy.
  5. 5. Dodajemy jajka i miksujemy wszystkie składniki na gładką masę.
  6. 6. Gdy ciasto jest gotowe, przelewamy je do wysmarowanej tłuszczem formy.
  7. 7. Wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180ºC i pieczemy około 40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Lunch
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.883