Piernik miodowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sok z pomarańczy  g  x   kcal =  kcal
Płatki migdałowe  g  x   kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik miodowy
  1. 1. Goździki i ziele angielskie rozcieramy w moździerzu na proszek.
  2. 2. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy.
  3. 3. Na małym ogniu podgrzewamy miód, cukier, olej oraz sok pomarańczowy.
  4. 4. Następnie na samym środku mąki robimy dołek, wlewamy do niego masę z miodu i mieszamy.
  5. 5. Dodajemy jajka i miksujemy wszystkie składniki na gładką masę.
  6. 6. Gdy ciasto jest gotowe, przelewamy je do wysmarowanej tłuszczem formy.
  7. 7. Wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180ºC i pieczemy około 40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Lunch
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.807