Papryka konserwowa

Papryka konserwowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Gorczyca biała  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Papryka konserwowa
  1. 1. Papryki myjemy, po czym wyjmujemy gniazda nasienne i dokładnie czyścimy.
    Papryki myjemy, po czym wyjmujemy gniazda nasienne i dokładnie czyścimy.
  2. 2. Kroimy w ćwiartki lub w ósemki i ponownie myjemy.
  3. 3. Wkładamy cząstki papryki do czystych i suchych słoików.
  4. 4. Do każdego słoika wkładamy także liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 3 ziarna pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy, pokrojony w plastry ząbek czosnku, 3 plasterki marchewki i dolewamy 2 łyżki oleju.
  5. 5. Gotujemy wodę z solą, zielem angielskim, cukrem i liściem laurowym.
  6. 6. Gdy wywar zacznie wrzeć dodajemy ocet. Tak przygotowaną gorącą zalewę rozlewamy do słoików.
  7. 7. Pasteryzujemy przez 10 minut.
  8. 8. Składniki wystarczą na około 6 słoików po 900 ml każdy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.527