Kotlety, rozbratle z makaronem

Kotlety, rozbratle z makaronem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Antrykot wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Makaron tagliatelle  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety, rozbratle z makaronem
  1. 1. Mięso oczyszczamy i dzielimy na kotlety.
    Mięso oczyszczamy i dzielimy na kotlety.
  2. 2. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu po obu stronach.
  3. 3. Na patelni podsmażamy cebule, marchewkę, pietruszkę i selera. Dodajemy liście laurowe i pieprz czarny ziarnisty.
  4. 4. Usmażone mięso posypujemy papryką, solą i przekładamy do warzyw. Dusimy z małym dodatkiem wody, pod przykrywką przez około 1 godzinę.
  5. 5. Gdy mięso będzie już miękkie wyjmujemy warzywa i przecieramy je przez sito.
  6. 6. Na gotującą się, lekko osoloną wodę wrzucamy makaron i gotujemy około 10 minut, po czym odcedzamy na sicie.
  7. 7. Do przetartych warzyw dodajemy śmietanę i mąkę.
  8. 8. Sos dodajemy do mięsa i gotujemy z nim przez chwilę.
  9. 9. Kotlety podajemy z makaronem, polane sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.643