Lody czekoladowe

Lody czekoladowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.13
15
Średnia 4.13 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lody czekoladowe
  1. 1. Miksujemy cukier i żółtka.
    Miksujemy cukier i żółtka.
  2. 2. Gotujemy mleko i wolno wlewamy do żółtek, cały czas mieszamy.
  3. 3. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
  4. 4. Przelewamy do garnka i podgrzewamy na wolnym ogniu aż zgęstnieje.
  5. 5. Do mieszanki mleka i żółtek dolewamy małymi porcjami czekoladę, mieszamy do uzyskania jednolite masy.
  6. 6. Odstawiamy, aby masa wystygła.
  7. 7. Ubijamy śmietanę i dodajemy do masy czekoladowo-mlecznej.
  8. 8. Uzyskaną masę wlewamy do maszyny do robienia lodów i wyrabiamy lody.
  9. 9. Gotowe lody mrozimy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.601