Lody czekoladowe

Lody czekoladowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.13
15
Średnia 4.13 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lody czekoladowe
  1. 1. Miksujemy cukier i żółtka.
    Miksujemy cukier i żółtka.
  2. 2. Gotujemy mleko i wolno wlewamy do żółtek, cały czas mieszamy.
  3. 3. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
  4. 4. Przelewamy do garnka i podgrzewamy na wolnym ogniu aż zgęstnieje.
  5. 5. Do mieszanki mleka i żółtek dolewamy małymi porcjami czekoladę, mieszamy do uzyskania jednolite masy.
  6. 6. Odstawiamy, aby masa wystygła.
  7. 7. Ubijamy śmietanę i dodajemy do masy czekoladowo-mlecznej.
  8. 8. Uzyskaną masę wlewamy do maszyny do robienia lodów i wyrabiamy lody.
  9. 9. Gotowe lody mrozimy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.881