Lody czekoladowe

Lody czekoladowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.13
15
Średnia 4.13 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lody czekoladowe
  1. 1. Miksujemy cukier i żółtka.
    Miksujemy cukier i żółtka.
  2. 2. Gotujemy mleko i wolno wlewamy do żółtek, cały czas mieszamy.
  3. 3. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
  4. 4. Przelewamy do garnka i podgrzewamy na wolnym ogniu aż zgęstnieje.
  5. 5. Do mieszanki mleka i żółtek dolewamy małymi porcjami czekoladę, mieszamy do uzyskania jednolite masy.
  6. 6. Odstawiamy, aby masa wystygła.
  7. 7. Ubijamy śmietanę i dodajemy do masy czekoladowo-mlecznej.
  8. 8. Uzyskaną masę wlewamy do maszyny do robienia lodów i wyrabiamy lody.
  9. 9. Gotowe lody mrozimy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.618