Kasza zapiekana z mięsem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza gryczana  g  x  kcal =  kcal
Mięso mielone  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kasza zapiekana z mięsem
  1. 1. Przed gotowaniem kaszę płuczemy. Następnie wsypujemy ją do garnka i zalewamy trzema szklankami wody.
  2. 2. Do kaszy dodajemy smalec, sól, mieszamy i gotujemy wolno pod przykryciem.
  3. 3. Drobno posiekaną cebulę zrumieniamy na patelni z dodatkiem dwóch łyżek masła.
  4. 4. Następnie dodajemy mięso mielone np. wołowinę (gotowaną lub pieczoną) i rosół. Całość doprawiamy pieprzem i solą.
  5. 5. Ugotowaną kaszę mieszamy z mięsem, wkładamy do wysmarowanej wcześniej masłem żaroodpornej brytfanny i polewamy śmietaną z jogurtem.
  6. 6. Do rozgrzanego (180ºC) piekarnika wstawiamy kaszę na 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: kasza wieprzowina
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kogo kręci jedzenie ZŁOTA?
nie wiem o jakej wadze tu mowa trzeba swobodnie przyjac na 1 kg gesi co najmnej 1godzine.Sprariona ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.741