Kasza zapiekana z mięsem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza gryczana  g  x  kcal =  kcal
Mięso mielone  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kasza zapiekana z mięsem
  1. 1. Przed gotowaniem kaszę płuczemy. Następnie wsypujemy ją do garnka i zalewamy trzema szklankami wody.
  2. 2. Do kaszy dodajemy smalec, sól, mieszamy i gotujemy wolno pod przykryciem.
  3. 3. Drobno posiekaną cebulę zrumieniamy na patelni z dodatkiem dwóch łyżek masła.
  4. 4. Następnie dodajemy mięso mielone np. wołowinę (gotowaną lub pieczoną) i rosół. Całość doprawiamy pieprzem i solą.
  5. 5. Ugotowaną kaszę mieszamy z mięsem, wkładamy do wysmarowanej wcześniej masłem żaroodpornej brytfanny i polewamy śmietaną z jogurtem.
  6. 6. Do rozgrzanego (180ºC) piekarnika wstawiamy kaszę na 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: kasza wieprzowina
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.352