Deser cytrynowy z tapioką

Deser cytrynowy z tapioką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.75
8
Średnia 2.75 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Tapioka  g  x  kcal =  kcal
Mleko 1,5%  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Jagoda czarna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Deser cytrynowy z tapioką
  1. 1. Umyte cytryny zalewamy wrzącą wodą i gotujemy przez pół godziny na dużym ogniu.
    Umyte cytryny zalewamy wrzącą wodą i gotujemy przez pół godziny na dużym ogniu.
  2. 2. Po upływie wyznaczonego czasu wyjmujemy je z wody i pozostawiamy, aby ostygły.
  3. 3. Z zimnych cytryn odcinamy końce, kroimy je na ćwiartki i usuwamy nasiona.
  4. 4. Tak przygotowane cytryny starannie miksujemy.
  5. 5. Zalaną mlekiem tapiokę odstawiamy na 5 minut, po czym dodajemy do niej miód.
  6. 6. Tapiokę gotujemy na małym ogniu do momentu aż masa wyraźnie zgęstnieje. Zestawiamy ją z ognia i przykrywamy ściereczką.
  7. 7. Po kilku minutach tapiokę łączymy z masą cytrynową za pomocą miksera.
  8. 8. Przygotowany deser wstawiamy na pół godziny do lodówki.
  9. 9. Przed podaniem deser dekorujemy jagodami wedle uznania.
  10. 10. Zamiast tapioki możemy użyć kaszy kuskus.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.795
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});