Deser bananowy z tapioką

Deser bananowy z tapioką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.79
14
Średnia 3.79 / 5 (14 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Banan  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Tapioka  g  x  kcal =  kcal
Sok pomarańczowy  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko 1,5%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Deser bananowy z tapioką
  1. 1. Banana miksujemy z mlekiem i sokiem z cytryny.
    Banana miksujemy z mlekiem i sokiem z cytryny.
  2. 2. Do tapioki dodajemy sok pomarańczowy i cukier.
  3. 3. Tak przygotowaną tapiokę odstawiamy na 5-7 minut.
  4. 4. Po upływie wyznaczonego czasu gotujemy na małym ogniu do momentu, aż masa wyraźnie zgęstnieje.
  5. 5. Zgęstniałą tapiokę zestawiamy z ognia i przykrywamy ścierką.
  6. 6. Po 2-3 minutach dodajemy aromat migdałowy wraz z masą bananową.
  7. 7. Wszystkie składniki dokładnie ubijamy i wstawiamy na pół godziny do lodówki.
  8. 8. Deser podajemy przybrany plasterkiem banana i listkami mięty oraz posypane szczyptą cynamonu.
  9. 9. Zamiast tapioki możemy także użyć kaszy kuskus.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Chwała, że mnie nic nie boli i nie muszę się tak nad sobą rozczulać - jedząc kaszki dla ...
Nikt chyba nie lubi przypalonych garnków :) Osobiście mogę polecić całkiem niezły preparat a ...
"Najlepiej jest również pić mleko do posiłku, a nie po nim." ciekawe :)
Znalazłam na you tube filmik jak usunąć plamy z czerwonego wina i sprawdziłam ten produkt - ...
Ja swój olej zwykle oddaje do skupu http://www.euro-eko-polska.pl/ zbyt często wylewałam olej i ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.084