Rosół z ryby

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
3
Średnia 5 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rosół z ryby
  1. 1. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Tak przygotowane zalewamy wodą i dorzucamy do nich liść laurowy. Pozostawiamy na małym ogniu przez 40 minut.
  3. 3. W tym czasie rybę oprawiamy, myjemy i kroimy na duże kawałki.
  4. 4. Po 40 minutach wywar przecedzamy, dolewamy do niego wino i ponownie gotujemy.
  5. 5. Wkładamy do niego rybę i gotujemy przez kolejne 40 minut na małym ogniu.
  6. 6. Rosół przecedzamy i doprawiamy do smaku pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
  7. 7. Rosół podajemy z krewetkami i kawałkami ugotowanej ryby. Całość posypujemy natką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce morza ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.978