Rosół z ryby

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
3
Średnia 5 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rosół z ryby
  1. 1. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Tak przygotowane zalewamy wodą i dorzucamy do nich liść laurowy. Pozostawiamy na małym ogniu przez 40 minut.
  3. 3. W tym czasie rybę oprawiamy, myjemy i kroimy na duże kawałki.
  4. 4. Po 40 minutach wywar przecedzamy, dolewamy do niego wino i ponownie gotujemy.
  5. 5. Wkładamy do niego rybę i gotujemy przez kolejne 40 minut na małym ogniu.
  6. 6. Rosół przecedzamy i doprawiamy do smaku pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
  7. 7. Rosół podajemy z krewetkami i kawałkami ugotowanej ryby. Całość posypujemy natką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce morza ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.006