Galaretka wiśniowa z lodami

Galaretka wiśniowa z lodami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Wiśnia  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Nalewka Wiśniowa słodka  g  x   kcal =  kcal
Lody waniliowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Galaretka wiśniowa z lodami
  1. 1. Umyte i wydrylowane wiśnie smażymy z cukrem. Powinna powstać jednolita masa.
    Umyte i wydrylowane wiśnie smażymy z cukrem. Powinna powstać jednolita masa.
  2. 2. Przecieramy je przez sito.
  3. 3. Białko ubijamy na sztywną pianę.
  4. 4. Do przecieru wiśniowego dodajemy nalewkę, pianę i żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  5. 5. Całość wstawiamy do lodówki i czekamy aż masa stężeje.
  6. 6. Gotową galaretkę ozdabiamy lodami. Możemy również udekorować bitą śmietaną i wiśnią kandyzowaną.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.013