Galaretka wiśniowa z lodami

Galaretka wiśniowa z lodami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Wiśnia  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Nalewka Wiśniowa słodka  g  x   kcal =  kcal
Lody waniliowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Galaretka wiśniowa z lodami
  1. 1. Umyte i wydrylowane wiśnie smażymy z cukrem. Powinna powstać jednolita masa.
    Umyte i wydrylowane wiśnie smażymy z cukrem. Powinna powstać jednolita masa.
  2. 2. Przecieramy je przez sito.
  3. 3. Białko ubijamy na sztywną pianę.
  4. 4. Do przecieru wiśniowego dodajemy nalewkę, pianę i żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  5. 5. Całość wstawiamy do lodówki i czekamy aż masa stężeje.
  6. 6. Gotową galaretkę ozdabiamy lodami. Możemy również udekorować bitą śmietaną i wiśnią kandyzowaną.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.844