Kiełbasa

Kiełbasa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Gorczyca czarna  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
E252 Azotan potasu  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Jelito cienkie wieprzowe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kiełbasa
  1. 1. Umyte mięso mielimy przez maszynkę, czosnek obieramy, płuczemy i drobno siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do miski, dokładnie mieszamy, przyprawiamy wg uznania i wyrabiamy jak ciasto. Całość pozostawiamy na noc w temperaturze do 15°C.
    Umyte mięso mielimy przez maszynkę, czosnek obieramy, płuczemy i drobno siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do miski, dokładnie mieszamy, przyprawiamy wg uznania i wyrabiamy jak ciasto. Całość pozostawiamy na noc w temperaturze do 15°C.
  2. 2. Następnie, za pomocą maszynki do mielenia ze specjalnym lejkiem, nadziewamy jelita farszem. Kiełbasę zwijamy w wianki i wędzimy przez godzinę w gorącym dymie o temperaturze 85°C.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Wędzone
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.79