Chleb żytnio - pszenny na zakwasie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka żytnia typ 720  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Zakwas chlebowy  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chleb żytnio - pszenny na zakwasie
  1. 1. Mieszamy zakwas z mąką żytnią (250 g).
  2. 2. Formujemy z masy kulkę.
  3. 3. Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce.
  4. 4. Do ciasta dodajemy: 150 g mąki żytniej, 150 g maki pszennej, 300 ml ciepłej wody oraz wcześniej przegotowany zaczyn.
  5. 5. Zagniatamy, aby uzyskać gładkie, dobrze napowietrzone ciasto.
  6. 6. Odstawiamy na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
  7. 7. W tym czasie formę smarujemy olejem.
  8. 8. Ciasto przekładamy do formy i posypujemy jego wierzch mąką.
  9. 9. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.623