Kiełbasa biała surowa

Kiełbasa biała surowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.75
4
Średnia 2.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Mięso gulaszowe  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kiełbasa biała surowa
  1. 1. Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
    Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
  2. 2. Do masy dodajemy przyprawy oraz trzy szklanki ostudzonej, przegotowanej wody.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy i wyrabiamy.
  4. 4. Przygotowanym farszem napełniamy jelita na długość około 20 cm.
  5. 5. Następnie kiełbasę parzymy przez kwadrans we wrzątku.
  6. 6. Tak przygotowana kiełbasa nadaję się do zamrożenia i gotowania.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd754266 acyclovir cream price nexium price
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.715