Chleb tostowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chleb tostowy
  1. 1. Mąkę przesiewamy przez sitko.
  2. 2. W misce łączymy drożdże, cukier, 2 łyżki mąki, połowę mleka i odstawiamy na 10 minut.
  3. 3. Tak przygotowany rozczyn drożdżowy dodajemy do mąki wraz z solą, żółtkiem i resztą płynu.
  4. 4. Wszystko wyrabiamy mikserem przez 10 minut i formujemy gładką kulkę. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na około 45 minut.
  5. 5. Po wyrośnięciu ciasto przekładamy na stolnicę i odpowietrzamy. W tym celu składamy ciasto 3 razy wzdłuż posypując za każdym razem mąką.
  6. 6. Przygotowujemy formę, smarujemy ją tłuszczem. Wkładamy ciasto do formy i zostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
  7. 7. Smarujemy chleb białkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200°C przez około 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.516